[ad_1]

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna octombrie a.c., 275 de acţiuni de control în domeniul de competenţă. În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna octombrie 2022 fiind de 425.300 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 182 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 380.300 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 17 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 300.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 93 de controale, aplicându-se 9 avertismente și amenzi în valoare de 45.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 20 de evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a șapte echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Menţionăm faptul că Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare a angajatorilor. În perioada următoare, inspectorii de muncă vor desfășura acțiunea națională de verificare a modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. Această acțiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care a stat la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani”, se arata intr-un comunicat de presa al ITM Prahova.

Articolul Amenzi de 425.300 lei aplicate de ITM Prahova in luna octombrie a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link