[ad_1]

Știrea zilei în materie de infratsructură- Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov: „Primul zbor pe cel mai nou aeroport al României – Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a avut loc astăzi, odată cu aterizarea şi decolarea avionului Beechcraft Super King Air-350, aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, care a început operaţiunile de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie şi balizaj amplasate la sol.

Am fost martorii acestui moment istoric, pe care Braşovul şi braşovenii îl aşteaptă de zeci de ani şi care reprezintă dovada de netăgăduit că în curând aeroportul nostru va putea fi deschis traficului aerian de pasageri.

Pregătirea zborului de calibrare s-a făcut în cele mai mici detalii şi sub toate aspectele, inclusiv în noaptea precedentă, atunci când condiţiile meteorologie s-au înrăutăţit, temperatura a scăzut sub zero grade, ploaia s-a transformat în ninsoare, iar pe pistă s-a format o pojghiţă de zăpadă îngheţată. Cele două autospeciale dotate cu plug, perie şi autosuflantă pe care le utilizăm pentru asigurarea viabilităţii pistei şi a căii de rulare au intrat imediat în funcţiune şi au patrulat pe toate suprafeţele de mişcare atât timp cât a fost necesar, astfel încât să nu apară niciun fel de problemă care ar fi putut periclita buna desfăşurare a zborului de calibrare”.

Articolul AZI- Primul zbor pe cel mai nou aeroport al Romaniei apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]