Nu degeaba romanii numeau rostopasca ”darul cerului”. Aproximativ 150 de afecțiuni își găsesc alinarea, sau chiar vindecarea definitivă cu ajutorul acestei plante minune. Printre afecțiunile unde rostopasca se dovedește a fi de mare ajutor se numără și cele de natură oncologică.

Beneficii

Afecțiuni renale, reumatism, hemoroizi, negi, mătreață, constipație, hepatită cronică, tuse. Sunt doar câteva dintre afecțiunile unde rostopasca își dovedește din plin eficacitatea. Noi însă nu ne vom ocupa de acestea, ci de felul în care rostopasca ajută în cazul maladiiilor canceroase.

Cancer de piele

Sucul de rostopască se recomandă să fie folosit extern, în zonele afectate de cancerul de piele. În același timp, pulberea de rostopască, administrată intern, ameliorează mult suferințele celor bolnavi de cancer. Specialiștii recomandă să se respecte următoarea schemă de tratament: un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască se administrează bolnavului, de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 3 săptămâni de pauză.

Distruge celulele maligne

Acest remediu aparent banal se dovedește a fi imbatabil atunci când vine vorba despre distrugerea celulelor maligne, unde dă o mare mână de ajutor sistemului imunitar. Cancerul pancreatic, ovarian, faringian, cel ano-rectal, de colon, de sân, de ficat sunt afecțiunile oncologice unde pulberea de rostopască este de mare ajutor.

Leucemie

În cazul bolnavilor care suferă de leucemie, pe lângă tratamentul prescris de doctoral oncolog, se poate recurge și la un remediu naturist: băile cu cimbru și rostopască. Pentru a le prepara, aveți nevoie de câte 100 de grame de cimbru și rostopască, care se fierb în 10 litri de apă. Amestecul rezultat se va fierbe dimp de jumătate de oră, după care se va adăuga în cadă, peste apa în care se face baie. Nivelul apei trebuie să treacă de rinichi. Veți sta în apa cu rostopască 20 de minute. Se repetă remediul timp de 6 zile, după care se ia o pauză de trei zile, și apoi se băile se reiau.

Oprește dezvoltarea tumorilor

Infuzia de rostopască este indicată și pentru a stopa dezvoltarea tumorilor de natură canceroasă. Astfel, cancerul de col uterin se recomandă spălături cu infuzie de rostopască. Se pare că această plantă este de mare folos atunci când vine de oprirea creșterii în evoluție a tumorilor. Cu timpul, acestea se retrag. Beneficiile acestei plante nu se opresc însă aici, aproape că nu există afecțiune unde rostopasca să nu fie folosită.  Priviți-o cu respect data viitoare când o vedeți pe marginea drumului, pentru că într-adevăr, merită.

Precauții în utilizare

Rostopasca poate interacționa cu mai multe tipuri de medicamente, inclusiv antidepresive, anticoagulante, medicamente pentru tensiunea arterială, contraceptive orale și altele.

De asemenea, planta poate crește sensibilitatea pielii la razele ultraviolete, ceea ce poate duce la arsuri solare mai rapide. Dacă luați rostopască, evitați expunerea excesivă la soare și utilizați protecție solară adecvată.

În unele cazuri, administrarea de rostopască poate provoca efecte secundare gastrointestinale, cum ar fi greața, vărsăturile sau disconfortul abdominal. Dacă experimentați astfel de simptome, încetați administrarea și consultați un profesionist medical.

Femeile gravide sau care alăptează ar trebui să evite administrarea de rostopască, deoarece nu există suficiente dovezi pentru a confirma siguranța utilizării acesteia în aceste perioade.

Totodată, rostopasca poate afecta ficatul și poate interfera cu funcția sa. Persoanele cu afecțiuni hepatice sau care iau medicamente hepatotoxice ar trebui să evite administrarea de rostopască sau să o facă sub supravegherea atentă a unui medic.