Există multe cauze care stau la baza problemelor cu colonel. În cazul în care acesta nu funcționează cum trebuie, printre problemele cu care vă puteți confrunta cu constipație, iritații sau inflamații. De aceea, vă recomandăm să apelați la detoxifierea colonului. Pentru a vă veni în ajutor, avem pentru dumneavoastră unele metode prin care puteți să faceți această operațiune corect.

Consumați mere

Medicii specialiști susțin că merele sunt alimentele ideale pentru a curăța așa cum trebuie colonel. Constipația, inflamațiile, ba chiar și diareea pot fi combătute prin consumul de mere. Eliminarea toxinelor nu va mai fi o problemă și de aceea ar trebui să consumați măcar un măr pe zi. Nu degeaba există și proverbul ”un măr pe zi ține medicul departe”. Este și păcat să nu profitați de mere, mai ales că se găsesc oricând prin piețe și nu sunt probleme legate de procurarea lor.

Țelina

Pentru cei care vor să slăbească, țelina este legume ideală care poate fi folosită pentru a înlocui cu succes piureul de cartofi. Nutriționiștii spun că această legumă aromată, cu un gust specific, este plină de antioxidanți, dar și vitaminele A, B și C se găsesc din abundență în țelină. Conținutul său de fibre este recunoscut, așa că o puteți folosi cu succes atunci când vine vorba și de detoxificarea colonului. Înlocuiți piureul de cartofi cu cel de țelină atunci când aveți friptură la masă, și veți mânca mult mai sănătos, iar organismul vă va mulțumi pentru asta.

Papaya

Papaya este un fruct mai puțin folosit de majoritatea românilor, dar cu siguranță este unul cu un gust pe placul tuturor. Pulpa acestui fruct tropical este bogată în glucide și fibre. Sățios, delicios și sănătos, cam așa am putea afirma, fără să greșim, atunci când descriem fructul de papaya. Printre beneficiile pe care consumul acestuia le aduce organismului uman, menționăm și faptul că ajută foarte mult la combaterea constipației, dar și a diareei, dar este recunoscut și pentru faptul că întărește colonul. Nu treceți indiferent pe lângă el atunci când îl găsiți la vânzare în supermarket!

Apa

Nu degeaba se spune că organismul uman este alcătuit în cea mai mare parte din apă, și fără aceasta nu avem cum rezista. De aceea, dacă vă doriți să scăpați de constipație și să vă detoxifiați colonul, dar ați cam ”uitat” să beți apă, atunci ar trebui să reîncepeți să vă hidratați corect. Este cel mai bun de a elimina toxinele din organism, iar deșeurile accumulate în colon vor fi ”împinse” afară. Sucurile acidulate, băuturile alcoolice sau cafeaua nu intră la capitolul hidratare, ba din contră.

Avocado

În ultima vreme, românii au început să consume mai mult avocado, iar acest fruct este mai mult decât benefic atunci când vine vorba de starea de bine a organismului. Este recunoscut în special pentru faptul că este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grași Omega 3, dar avocado conține și vitamina K, acid folic – atât de necesar femeilor însărcinate, precum și vitamina B. Consumul acestuia facilitează digestia și vă scapă de toxinele acumulate în colon.