În vremurile noastre, rafturile farmaciilor sunt pur si simplu pline de mulțimea de creme, unguente, geluri, medicamente care promit ca ne scapă rapid de diferite afecțiuni. Nimic de zis, sunt și eficiente, dar parcă uneori simți nevoia să te întorci spre ingredientele pe care ți le pune la dispoziție natura. Sunt, de cele mai multe ori, mult mai blânde cu organismul tău, și chiar și mai ieftine. Avem pentru tine câteva sugestii, care te vor scuti de banii dați pe medicamente, și care te vor lua prin surprindere prin cât de repede își fac efectul.

Oregano pentru indigestie

Din varii motive, de multe ori ne confruntăm cu indigestii. Probabil și tu ai avut parte de câteva până acum, așa că ești conștient că atunci când apare, îți strică întreaga zi. În acest caz, ai nevoie doar de oregano. Poți folosi uleiul de oregano, sau pulberea, efectul este același. Cu uleiul merge mai ușor, deoarece nu este nevoie decât de vreo două picături în ceaiul pregătit pentu a face indigestia mai ușoară și vei vedea că începi să te simți mult mai bine. Dacă prefer însă pulberea, atunci amestecă bine o linguriță cu un pahar cu apă rece, și într-un sfert de oră indigestia care amenința că îți dă ziua peste cap devine o simplă amintire.

Riduri? Nu, dacă folosești rubarbă

Printre alte vitamine și minerale pe care le conține, rubarba este recunoscută ca fiind o bună sursă de vitamina A, care vă ajută să ții deoparte ridurile. Mai mult chiar, dacă alegi să consume frecvent rubarbă, pielea ta va fi mult mai strălucitoare, iar tenul mult mai sănătos. Un mic truc, pentru a-i accelera efectele, este să aplici pe față o mască realizată din tulpină de rubarbă. Este nevoie doar de 15 minute, și totul va fi perfect. Poți repeta ori de câte ori vrei, iar prietenele tale te vor invidia pentru pielea ta, ca de bebeluș.

Scapă de tuse cu miere

În perioada sezonului rece, virozele nu ne dau pace. De cele mai multe ori sunt însoțite și de o tuse care nu te lasă să te odihnești, iar în cazul celor mici poate fi însoțită și de vomă. Din fericire, banala miere de albine îți vine rapid în ajutor, iar iritația din gât va dispărea mai repede. Unde mai pui că mierea are și un gust bun, așa că, de ce nu folosești acest remediu dulce pe care ni-l oferă natura?

Răul de mașină trece cu lămâie

Sunt multe persoane care suferă de rău de mașină, iar dacă știi că ești una dintre ele, înainte de a porni la drum, pune în geantă, într-o caserolă, câteva felii de lămâie pe care să le mesteci atunci când zimți că îți este rău. Stările care însoțesc răul de mașină vor fi sensibil ameliorate.

Mere pentru dinți

Chiar medicii stomatologi sunt de părere că atunci când tocmai ce ai terminat de mâncat și nu ai posibilitatea să te speli pe dinți, poți recurge la ajutorul unui măr pentru o igienă bună a cavității bucale. De preferat ar fi ca mărul să fie consumat cu tot cu coajă.

Scapă de halenă cu lemn dulce

În încercarea de a scăpa de respirația urât mirositoare, un aliat de nădejde este și rădăcina de lemn dulce. Mesteca puțin și vei vedea cum respirația se împrospătează instantaneu.

Respiri ușor, cu ajutorul aburilor

Atunci când ai căile respiratorii înfundate, poți apela la ajutorul aburilor pentru a putea respira ușor. Fă niște inhalații cu abur, și vei vedea cum dintr-o dată căile respiratorii se decongestionează, și nu vei fi nevoit să apelezi la cine știe ce produs din farmacie. Mai ales dacă din diferite motive, nu ai voie să îl folosești.

Prune pentru constipație

Oricine, măcar o dată în viață a suferit de un episode de constipație. În acest caz, recomandarea medicilor este să se consume prune, doar două-trei fructe pe zi, fie proaspete fie uscate, si problema se rezolvă ușor. De altfel, fructele care încep cu P sunt recunoscute a avea acest efect. Aici intră pepenii, portocalele, piersicile…

Oțet pentru un păr căderea părului

Dacă observi că în ultima vreme podoaba ta capilară și-a pierdut din strălucire, iar peria este mai plină de fire de păr căzute, nu te repezi la un tratament scump. Încearcă mai întâi un remediu pe care bunicile noastre îl foloseau cu succes: oțetul. După fiecare spălare, clătește părul cu apă în care ai strecurat și câteva linguri de oțet. Efectele acestuia se vor face simțite mai curând decât ai putea crede și nu, nu vei mirosi a dressing pentru salată.

Ghimbir pentru greață

Printre alte beneficii pe care le aduce organismului, ghimbirul este recunoscut ca fiind o soluție bună pentru a elimina sau a reduce senzația de greață. De aceea, consumul lui se recomandă și femeilor însărcinate, care suferă din pricina grețurilor matinale.