[ad_1]

O, ce veste  minunată! La propriu! Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR.

Proiectul, depus de Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a Muzeului Gheorghe Tattarescu, str. Domnița Anastasia nr. 7, sector 3.

Potrivit anunțului făcut joi de către primarul general al capitalei, valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 4.960.724,75 lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului.

Clădirea este singura reședință particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea. Această casă a fost reședința celebrului pictor Gheorghe Tattarescu.

Trebuie știut că Muzeul Gheorghe Tattarescu a fost fondat în anul 1951, odată cu donaţia casei şi a unei părţi din opera pictorului, realizată de Georgeta Werthaimer – nepoata artistului, deschiderea oficială având loc în anul 1953.

Clădirea ce adăposteşte Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente şi piese de mobilier, ce au aparţinut atât artistului, cât şi familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer.

Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Şcolii Naţionale de Arte Frumoase (1864), iar creațiile sale sunt prezente în numeroase muzee și colecţii din ţară şi străinătate. Tattarescu a fost de asemenea cel mai de seamă pictor religios din România. A pictat 58 de biserici, din care le amintim pe cele din București: Colţea, Zlătari, Sf. Spiridon, Creţulescu și Enei.

Articolul NECESARA INITIATIVA! (De-ar tine-o tot asa!) Muzeul Gheorghe Tattarescu, consolidat si restaurat prin PNRR apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]