Statiunea Praid – Cazare

restaurant praid

Despre judetul Harghita se aud multe  povesti atat placute, cat si mai putin placute, asa ca eu am decis sa creez o poveste placuta, vizitand cat se poate de multe locuri din acest judet. Cel mai renumit loc, fiind Statiunea Praid, am decis sa merg acolo. Statiunea Praid dispune de multe locuri de cazare la hoteluri si pensiuni. Am cautat pe internet „cazare praid” si am ales sa ma cazez la Hotel Altus din Praid. La Hotel Altus am remarcat cu placere  ca totul e frumos amenajat, oricum hotelul fiind nou, nu ma asteptam la altceva. Cat despre alte pensiuni si hoteluri, toate sunt frumoase.

Gasesti cazare in Praid ?
In Praid se gaseste cazare, pentru toate gusturile si buzunarele. Desigur ca puteam alege sa ma cazez la o pensiune in Praid, pensiune pe care o puteam gasi rapid si elegant dand pe internet o cautare dupa „pensiuni praid” sau accesand direct site-ul CazarePraid.info. Nu mare mi-a fost surprinderea sa gasesc pensiuni ascunse parca, dupa porti si pe niste stradute, unde nici nu te gandeai ca exista asa ceva. Acestea ofereau cazare la preturi foarte bune. Am remarcat ca pensiunile sunt foarte frumoase.

Ce se poate face in Praid ?
Cat despre ce se poate face in renumita Statiunea Praid; Strandu Praid este complet renovat, dar functioneaza doar pe perioada verii. Exista si un Centru Spa, acoperit integral, unde se gasesc piscine atat cu apa nomala cat si cu apa sarata, pentru cei ce doresc tratament. Un alt obiectiv de atractie renumit este Salina – Mina Praid. Inauntrul minei, se gasesc tot felul de locuri de joaca, cafenea, loc de catarare, topogan gonflabil si altele, unde cu siguanta va veti distra. Un alt mod de distractie este partia de la Bucin,(recunosc nu stiam de existenta ei), unde se poate ajunge cu masina de la Praid spre Gheorghieni, unde se poate schia destul de bine, dupa ce apare zapada. Ajunsa acolo am descoperit si cateva pensiuni, ce ofereau cazare la preturi rezonabile.

Care este perioada din an ideala pentru un concediu la Praid ?
Un alt aspect de luat in considerare este perioada aleasa pentru sejur. Fiind o zona mai inalta perioada de vara nu e chiar calda, cum e la campie, ci este potrivita. Eu am fost  si vara si toamna( Octombrie) si sus la partia Bucin era zapada deja in Ocombrie. Preturile difera la pensiuni si hoteluri, bineinteles, deoarece cazarea se face pe sezon sau extrasezon. Ca si concluzie, mie mi-a placut la Praid, atat pensiunile pe care le-am vazut, cat si hotelul Altus la care m-am cazat, Va recomand aceasta statiune, deoarece are de toate pentru toate giusturile, cazare pentru toate categoriile de turisti, strand, centru spa, tratament la mina cu aerosoli, partie pentru amatorii de schi, drumetii in diverse locatii, de ex.Korund unde se fac vase de lut si alte atractii de vizitat, mai aproape sau mai departe de Praid.